top of page

ONS
geschiedenis

Frederic Gubbins de Kilfrussch, geboren in Clifton (Engeland) in 1817, zoon van generaal Gubbins, werd in 1836 aan India toegewezen, waar hij de functie van subprefect, prefect en uiteindelijk gouverneur van vijf staten van Oost-India op zich nam.
Ter gelegenheid van een verlengd verlof van zijn verplichtingen in India meerde zijn boot kort aan in Antwerpen, waardoor hij de gelegenheid kreeg Dame Bellonie Créteur, oorspronkelijk uit Ellezelles, te ontmoeten.
Ze trouwden in 1849 en vertrokken naar Benares.
Maar het Indiase klimaat paste niet bij het mooie Bellonia. Ze besloten toen terug te keren naar Europa en zich te vestigen in Ellezelles, waar de heer Gubbins een groot huis kocht dat hij ombouwde tot dit huidige gebouw.
Bekend in Ellezelles sinds 1862, zijn we hem de kruiswegstaties verschuldigd die nog steeds de muren van de kerk van Saint-Pierre aux Liens in Ellezelles sieren. In deze stad en de omliggende gebieden staat de heer Gubbins bekend en wordt hij altijd 'Mijn Heer' genoemd. Zijn woning wordt gekenmerkt door zijn historische stijl, zijn toren, zijn witte muren, zijn Normandische kasteeluitstraling en zijn prachtige tuin. Getuigenis van de architectuur van de vorige eeuw, gecorrigeerd door de oorspronkelijke geest van een Engelse generaal.

DE GESCHIEDENIS VAN HET RESTAURANT

In 1981 nam Jean-Baptiste Thomaes een huis over om er een restaurant van te maken. Al snel vergezeld door zijn broers en zijn vrouw Lisbeth, maakten ze hem tot een referentie in het Belgische gastronomische landschap. In 1987 behaalde het restaurant zijn eerste Michelinster, vervolgens een tweede in 2002 en opnieuw in 2010.

Vandaag leveren Martin en Nuria Simonart hun bijdrage aan dit emblematische huis.

Nuria en Martin ontmoetten elkaar in 2008 in Cordes-sur-Ciel bij Yves Thuriès' Grand Ecuyer (1* Michelin). Samen vervolgden ze hun carrière in de catering, waarbij ze ervaring opdeden in verschillende sterren- en gerenommeerde etablissementen.

Nuria klom op in de gelederen van de dienst en werd in 2015 Maître d'hôtel in het restaurant Le Bateau Ivre in Le Bourget-du-Lac (2* Michelin). Martin, bekend om zijn vastberadenheid, werd tweede in bevel na chef-kok Jean-Lac. Pierre Jacob (2* op Courchevel) op 21-jarige leeftijd. Na een jaar bij San Degeimbre bij L'Air du Temps (2*) keerde Martin voor vijf jaar terug naar Bateau Ivre als chef-kok.

In 2018 nam het echtpaar de leiding van Auberge des Templiers (1*) over. Op 29-jarige leeftijd werd Martin chef-kok en Maitre de Maison. Hij werkt samen met lokale producenten om authentieke en eigentijdse gerechten aan te bieden, terwijl Nuria haar carrière in de wacht zet om zich aan hun drie kinderen te wijden.

In juni 2023 stelde een klant van Château du Mylord voor dat Martin en Nuria het etablissement zouden overnemen. Na reflectie accepteerden ze het en zagen dit project als het hoogtepunt van hun carrière. Ze werken samen met Lisbeth en Jean-Baptiste Thomaes en hun medewerkers, vastbesloten om de uitmuntendheid van dit instituut in de prachtige regio Collines te bestendigen.

Ken ons

bottom of page